03-09-2009

vernietiging waterreservoirs


Vandaag zijn drie cisternen door de Israëlische autoriteiten vernietigd in het dorp Al Baqa'a, een tragische en dramatische gebeurtenis. Vijf uitgebreide families van totaal 60 mensen, waaronder 47 kinderen zijn volledig afhankelijk van het bewerken van hun land. Zonder water is dat onmogelijk
Agrarische gemeenschappen in de omgeving van Hebron hebben de laatste vijf jaar te maken met enorme droogte.
De waterreservoirs waren in april al leeg terwijl ze normaliter tot juli nog wel water herbergen.
Alle vormen van bouwactiviteiten zijn in Zone C in de Westbank-de zone onder volledig Israëlisch beheer- onderworpen aan bureaucratische procedures. In 94% van de gevallen krijgen bewoners geen toestemming voor de meest elementaire projecten. Zo is het in de dorpen praktisch onmogelijk om toiletten en watercisternen te bouwen.
De vernietiging van deze enige mogelijkheid om zichzelf in leven te houden is zonder enig militair belang, volstrekt onaanvaardbaar en in strijd met het humanitair oorlogsrecht. In de dorpen rondom Hebron is het duidelijk dat de enige motivatie is de mensen het leven letterlijk onmogelijk te maken.

1 opmerking:

Ria Ermens zei

Lieve Kathinka,

we zijn een hoop wijzer geworden van jou informatie. Arie heeft voor jou gebeden in de kerk toen hij kerkdienst had in Ginneken. Sterkte met alles.

Lieve groetjes,

Arie en Ria