11-08-2009

Stille wake in Jerusalem


Als EAPPI’s namen we deel aan een sitlle wake die georganisseerd was door Rabbi’s for human rights.Vorige week maandag zijn de families Hanoun en al-Gawhi uit hun huis gezet, het betreft 53 personen. Zij woonden er al vanaf 1956, toen de Jordaniers het perceel aan UNWRA ter beschikking hebben gesteld ten behoeve van de Palestijnse vluchtelingen uit Israel.
Het hoofd van de familie heeft altijd geweigerd gehoor te geven aan een uitzettingsbevel. Hij heeft daarvoor al drie maanden in de gevangenis gezeten. De familie heeft een procedure gevoerd en verloren. Nu, nadat de laatste beslissing is gevallen, blijkt dat de “eigendomspapieren” die de settler beweging hadden overgelegd uit de tijd van de Ottomaanse overheersing, vals waren. De zaak is gesloten en de uitzetting heeft plaats gevonden. Ze wonen nu op straat tegenover hun oude huis dat inmiddels door settlers in bezit is genomen.

Toen de stoet zich begaf richting het huis van een ander gezin bedreigd met uitzetting in dezelfde wijk werd Rabbi Arik Ascherman, het gezicht van de beweging, gearresteerd en meegevoerd.

1 opmerking:

Unknown zei

Lieve mama,

Wat een verhalen... Heel droevig en vaak oneerlijk eigenlijk... Ik mail je zo naar je gewone mailadres, maar wilde even oefenen met het achterlaten van een bericht.

Ik ben trots op je!!!

Dikke kus Astrid